26/3/09

Un miler d’estudiants es mobilitzen a la ciutat de València en solidaritat amb els fets ocorreguts a Barcelona els passats 18 i 19 de març

Avui, dijous 26 de març, s’han concentrat prop d’un miler de persones, convocades pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les Assemblees d'estudiants de la UV a les portes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València en solidaritat amb els fets ocorreguts a Barcelona els passats 18 i 19 de març.


La mobilització demanava:

- Depuració de responsabilitats per les actuacions policials contra els manifestants, tant des de les comunitats universitàries, com dels governs autonòmics.

- Que s’ature la criminalització cap als estudiants crítics envers l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (Procés de Bolonya), i que s’ature també la repressió cap a aquests.

La concentració ha derivat en un tall de l’Avinguda Blasco Ibáñez i un recorregut de les manifestants d’uns 500 metres, fins l’edifici de Rectorat de la Universitat de València. En la porta de l’edifici s’ha llegit el manifest de la mobilització i, amés s’ha llegit el manifest de suport a Tomàs Sayes, estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona en vaga de fam des del passat 23 de febrer que fou hospitalitzat ahir degut al seu estat de salut.

Seguidament, les estudiants han optat per entrar en l’edifici de Rectorat de la Universitat de València, fins que minuts després s’ha decidit donar per acabada la mobilització.

Amb lemes com “llibertat d’expressió, policia no”, “bolonya s’implanta a cops de porra”, “no a bolonya” o “universitat pública i de qualitat” les estudiants de València, en tot moment d’una manera pacífica, han mostrat el seu ferm rebuig a la repressió vers el moviment estudiantil contrari a la reforma que suposa el Procés de Bolonya.

Considerem que avui, el moviment estudiantil de la ciutat de València ha tornat a demostrar al carrer que està plenament disconforme amb el que està significant el Procés de Bolonya (també anomenat Espai Europeu d’Ensenyament Superior), però també les seues ganes de participar en un canvi del model educatiu. La feina, però, no s'acaba aquí: El SEPC es compromet a continuar treballant dia a dia als centres d'ensenyament de secundària i d'universitat per tal d'aconseguir construir realment un model d'ensenyament públic, de qualitat, antipatriarcal, popular i català.

Finalment, volem encoratjar a tots els estudiants a no defallir en la lluita per la universitat que desitgem, i volem deixar ben clar també que les accions que pretenen desactivar i criminalitzar la nostra feina no aconseguiran els seus objectius.

València, 26 de març de 2009

Països Catalans

1 comentario:

Adrià dijo...

http://www.kaosenlared.net/noticia/necesidad-balance-movimiento-antibolonia